Θέατρο Μέλι
 
 
 
 
    Πώς θα έρθετε Πώς θα έρθετε
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
 
 
  • Ελληνικά
   


 
Συνεργάτες - Θεατρολόγοι
 

Το Θέατρο Μέλι, εκφράζοντας της αγάπη και το πάθος του για το χώρο του θεάτρου, στηρίζει ενεργά κάθε αξιόλογη προσπάθεια για την προώθησή του. Στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2005 διεξήχθει το Α' Θεατρολογικό Συνέδρι o του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων. Στα πλαίσια του συνεδρίου, το Θέατρο Μέλι παραχώρησε το χώρο του για να γίνουν θεατρικές παραστάσεις στις 16 & 17 Δεκεμβρίου, καθώς και ένα πάρτι για όλους τους συμμετέχοντες στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π. Ε. ΣΥ. Θ.) διοργάνωσε το Α' Θεατρολογικό Συνέδριό του με τίτλο "Το Ελληνικό Θέατρο στον 20ό αιώνα: από το θέατρο των ιδεών στο μεταμοντέρνο" και γιόρτασε τα δέκα χρόνια ίδρυσής του (1995-2005).

Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2005 στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα "Ιωάννης Δρακόπουλος".

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η προώθηση και η προβολή του ερευνητικού και επιστημονικού έργου των Θεατρολόγων, καθώς και η προσπάθεια μιας πολύπλευρης προσέγγισης του ελληνικού θεάτρου στον 20ό αιώνα. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου εκτείνονταν σε διάφορους τομείς της σύγχρονης ελληνικής δραστηριότητας, όπως η νεοελληνική δραματουργία, η σύγχρονη προσέγγιση του αρχαίου δράματος, η εθνική πολιτική για το θέατρο, οι νέες θεατρικές τάσεις και οι πειραματισμοί.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν Θεατρολόγοι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, σκηνογράφοι κ. α.) αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων κ.α.).

Παράλληλα με το Συνέδριο οι μελλοντικοί πτυχιούχοι Θεατρολόγοι, οι φοιτητές δηλαδή των τεσσάρων τμημάτων Θεατρολογίας, παρουσίασαν παραστάσεις με κεντρικό θεματικό άξονα το νεοελληνικό έργο. Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες του Συνεδρίου (16 & 17 Δεκεμβρίου, ώρα 21.30) στο Θέατρο ΜΕΛΙ, το οποίο παραχώρησε το χώρο του για τις εκδηλώσεις αυτές.

Την Κυριακή το βράδυ στις 18 Δεκεμβρίου το Συνέδριο έληξε τις εργασίες του με ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο ΜΕΛΙ.

Το Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και των τεσσάρων τμημάτων Θεατρολογίας της Ελλάδας: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθήνας, Θεατρικών Σπουδών Πάτρας, Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

Αν και η επιστήμη της Θεατρολογίας διδάσκεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν η πρώτη φορά που οι πτυχιούχοι των αντίστοιχων τμημάτων ανέλαβαν την πρωτοβουλία της οργάνωσης συνεδρίου, αποκτώντας έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιστημονική τους εργασία στο κοινό και να συνομιλήσουν στο ίδιο τραπέζι με αναγνωρισμένους ανθρώπους της θεατρικής τέχνης.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


image of bullet Ευγενία Σωμαρά
Πρόεδρος Π. Ε. ΣΥ. Θ.

image of bullet Ανδρέας Λαγός
Αντιπρόεδρος Π. Ε. ΣΥ. Θ.

image of bullet Αργυρώ Γιαλαμπρίνου
Γραμματέας Π. Ε. ΣΥ.Θ.

image of bullet Μαρία Σούμπερτ
Ταμίας Π. Ε. ΣΥ. Θ.

image of bullet Σοφία Καραγιάννη »
Μέλος Π. Ε. ΣΥ. Θ.

image of bullet Καλλιόπη Ταράση
Μέλος Π. Ε. ΣΥ. Θ.
   
       
 
 
| ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙ | ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΕΑΤΡΟΥ | Ο ΧΩΡΟΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ |
| ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΙ | ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ| ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΩΝ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
 
 
Σχεδίαση & Φιλοξενία: United Online S.A. ©